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No

Question

Answer

Could you, please, clarify, whether the scope
of work under this contract will include
preparation of Terms of Reference for some
future service contracts that will exclude the
Contractor from the procurement procedure
in for which the ToR was developed.

The contract description is contained in item 7
of the published Contract Notice. No further
details on the content of the contract are
available at this moment.

Please note that any conflict of interest will be
treated on a case by case basis, in line with the
relevant provisions of section 2.3.6 "Other
essential points" of the applicable Practical
Guide.

If the answer to question 1 is being yes,
could you please, clarify in which fields
(types of scrvices)

Please refer to the answer to question no. 1
above,

In the Se¢rvice Contract Notice, point 21.3
a). Selection criteria, Technical capacity of
the candidate, it is stated:

The candidate has provided services in the
course of the past 3 vears (starting from

01.01.2011 up to the deadline for receipt of

applications) under at least ome contract,
with the candidate’s proportion greater than
500,000 EUR for his services in the
contract, in performance-based contracts
for voad maintenance.

Could you, please, clarify if the services
provided in the field of public-private
partnerships projects for roads can be
considered eligible?

The quoted text of the technical capacity
criterion (item 21.3.a) of the Contract Notice)
refers to “performance-based contracts for
road maintenance", without specifying the
form of such contracts.

Could you, please, clarify, given the contract
description (described in point 7. of the
Service Contract Notice), whether projects

Please note that the technical capacity
criterion (item 21.3.a) of the Contract Notice)
refers to "performance-based comtracts for
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confracting avthority’s clarificstions no, 2

No

Answer

Question
through which services related to the road | road maintenance”. Please further note that in
maintenance (contracts) were provided will | line with the provisions of section 3.3.1.2 of
be considered eligible under this criteria? the Practical Guide, when replying to potential
candidates' questions "the contracting
authority cannot give an opinion on the
assessment of the application".

5. Could you, please, clarify, given the contract | Please note that the technical capacity
description (described in point 7. Of the | criterion (item 21.3.a) of the Contract Notice)
Service Contract Notice), whether any type | refers to "performance-based coniracts for
of technical assistance to the performance- | road maintenance". Please further note that in
based contracts will be considered eligible | line with the provisions of section 3.3.1.2 of
under this criteria? the Practical Guide, when replying to potential

candidates’ questions "the contracting
authority cannot give an opinion on the
b assessment of the application".
6. According to Point 21 *Selection Criteria’ in | As stated in the answer to question no. 1

the Service Contract Notice:

“An  ecomomic operator may, where
appropriate and for a particular contract,
rely on the capacities of other entities,
regardless of the legal nature of the links
which it has with them. It must in that case
prove fo the contracting authority that it will
have at its disposal the resources necessary
Jor performance of the contract, for example
by producing an undertaking on the part of
those entities to place those resources at its
disposal. Such entities, for instance the
parent company of the economic operator,
must respect the same rules of eligibility and
notably that of nationality, as the economic
operator.”

Will an entity, who provides capacities for
the winner of the present procedure but will
not take part either as contractor {consortium
member) or sub-contractor in the fulfilling
of the TA contract, be disqualified from
bidding for the future operation contracts to
be put to tender on the basis of the model
and tender dossier elaborated as the outcome
of the present TA tender?

above, any conflict of interest will be treated
on a case by case basis, in line with the
relevant provisions of section 2.3.6 "Other
essential points" of the applicable Practical
Guide.
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