Servis za novinare

U cilju podizanja svesti građana o Evropskoj uniji i razumevanju politike koju EU sprovodi, Odeljenje za informisanje, komunikaciju i medije Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji obavlja širok spektar informativnih i komunikacijskih aktivnosti. Ove aktivnosti uključuju: web sajt Delegacije, saopštenja za medije, publikacije i brošure, audio- vizuelne proizvode i brojne događaje koji se obraćaju različitim ciljnim grupama zainteresovanim da nauče više o Evropskoj uniji i odnosima EU i Srbije. Na sajtu Delegacije možete, takođe, dobiti brojne informacije o projektima u Srbiji koje finansira Evropska unija, a Odeljenje za informisanje, komunikaciju i medije je uvek spremno da pruži javnosti informacije koje se tiču EU fondova u Srbiji.

Ovo odeljenje, takođe, organizuje intervjue sa zvaničnicima Evropske unije, konferencije za novinare, seminare i brifinge sa novinarima širom Srbije, izdaje saopštenja za javnost o EU događajima, organizuje posete novinara evropskim institucijama, itd. Novinari se mogu da se upišu i na Delegacijsku mailing listu i redovno primaju vesti o aktivnostima I planovima EU koji su za javno objavljivanje.

Za više informacija ili specifične zahteve, molim vas kontaktirajte Odeljenje za informisanje, komunikacije i medije na: delegation-serbia-info@eeas.europa.eu