Objavljeni prvi medijski prilozi u okviru projekta Puls Evrope

0

Prvi novinarski prilozi nastali u okviru projekta “Puls Evrope – medijske posete EU” objavljeni su tokom oktobra: autor Miljan Paunović, urednik portala Media Start Info istraživao  je kakva je politika zapošljavanja u Nemačkoj, sa posebnim akcentom na zapošljavanje mladih.

U seriji od četiri teksta objavljena od 8. do 30. oktobra 2020, autor je napravio uporednu analizu sa politikom zapošljavanja mladih u Srbiji, a takođe je i predstavio koje su obaveze predviđene u okviru pregovaračkog poglavlja 19 (socijalna politika i zapošljavanje) koje Srbija treba da ispuni na putu ka EU. U skladu sa izmenjenim programom aktivnosti projekta tokom pandemije bolesti Covid-19, novinarski rad bio je zasnovan na onlajn aktivnostima. Poseta istog autora Nemačkoj planirana je za 2021. godinu, nakon ukidanja ograničenja putovanja, a kako bi bilo nastavljeno istraživanje iste teme.

Tekstovi su dostupni na sledećim linkovima:

https://www.mediastart.info/radnici-u-nemackoj-uzivaju-postovanje-svojih-poslodavaca-i-nemaju-strah-od-diskriminacije/

https://www.mediastart.info/nemacki-san-mladi-dolaze-brze-do-radnog-mesta-strucna-diploma-garancija-za-posao/

https://www.mediastart.info/istrazivanje-primarni-razlog-zbog-koga-mladi-zele-da-odu-iz-srbije-je-pravo-na-dostojanstven-zivot/

https://www.mediastart.info/srbija-i-eu-vazno-pregovaracko-poglavlje-o-politici-zaposljavanja-jos-uvek-ceka-otvaranje/

 

Podeli

Comments are closed.