Finale Euromjuze 2021 – Dobro raspoloženje uz evropsku muziku

0

Pesme sa prethodnih izdanja Evrovizije, na nekoliko jezika i u različitim aranžmanima, pokazale su talenat mladih pevača koji su učestvovali na finalnoj večeri Euromjuze 2021, saglasni su i publika i žiri ovog takmičenja.

Finalno veče okupilo je 10 takmičara koji su objavili svoje snimke kako pevaju na društvenoj mreži Instagram i koji su prikupili najviše lajkova. Tokom trajanja konkursa, prijavilo se preko 80 učesnika, a njihovi snimci pregledani su preko 270.000 puta. Veliku pažnju privukli su i postovi influensera i muzičara Sare Jovanović (Sare Jo), Andrije Jovića (Andrije Jo) i Ide Prester.

Upravo su Sara i Ida, zajedno sa šefom za komunikacije, informacije i medije Delegacije EU u Srbiji, Pol Anri Preseom, ocenjivali nastupe 10 finalista.

„Posao nije bio lak, svi učesnici su veoma talentovani“, sagalasili su se svi članovi žirija.

Pobednik je određen sabiranjem glasova publike i žirija, gde se glasalo za finaliste pojedinačno, pravljene su liste sa raspodelom bodova od 1 do 12 kao tokom uzbudljivih evrovizijskih večeri, a ukupan broj bodova svako od finalista dobio je sabiranjem podrške dva bloka. Na kraju, najviše bodova dobio je Nemanja Anđelović, koji je pevao numeru „Lejla“ Hari Mata Harija (10 bodova žirija i 5 bodova publike).

https://www.instagram.com/p/CPn0jC6Hxmm/

Drugo mesto osvojio je Petar Aničić, koji je izveo pesmu Barbare Pravi „Voila“, kojom je učestvovala na ovogodišnjem Eurosongu. On je takođe osvojio 15 poena (12 poena žirija i tri poena publike), a presudni za prvo mesto bili su glasovi gledalaca.

Treće mesto osvojila je Lenka Stojčević, uz izvođenje numere „Arcade“, koju u originalu peva Dankan Lorens. Ona je osvojila 14 poena (8 poena žirija i 6 poena publike).

Čak četvoro učesnika imalo je po 13 bodova i bili su veoma blizu podijuma. Najviše glasova gledalaca osvojio je Hadži Ilija Đorđević Arsić.

Nagrada za najbolje bili su vaučeri za muzičku opremu – prvo mesto donelo je pobedniku 1000 evra, drugoplasirani je osvojio 500, a trećeplasirana 300 evra.

Iako je takmičarski duh bio vrlo očigledan, svi takmičari su podržavali jedni druge u nastupima, pokazujući da evropska muzika može da bude faktor koji ujedinjuje različitosti.

Zanimljiv program maestralno su vodili radijski voditelji Una Senić i Ivan Milovanović, a publika je u pauzi za glasanje mogla da čuje i prošlogodišnjeg pobednika Strahinju Milićevića.

Podeli

Comments are closed.