Poziv novim mladim ambasadorima

0

Mreža Mladih evropskih ambasadora (Young European Ambassadors, YEA) otvorila je novi poziv upućen mladima sa Zapadnog Balkana, starosti između 18 i 29 godina, koji žele da postanu lideri promena.

Mreža YEA pokrenuta je u avgustu 2020. sa 60 kreativnih mladih ljudi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore, Kosova* i Severne Makedonije.

Fokus je na raznolikosti i negovanju zajedničke vizije: kroz međusobnu saradnju, mladi ambasadori uče jedni o drugima i o Evropskoj uniji, sprovode kreativne projekte, stiču nove veštine, povezuju se putem društvenih mreža i organizuju inspirativne događaje – uvek vođeni idejom da je aktivizam mladih najefikasnija alatka za ostvarivanje promena u društvu.

Mladi ambasadori (YEAs) već su prepoznati kao mreža koja sa vršnjacima deli informacije o mogućnostima koje nudi EU – od obrazovanja i razvoja veština, do putovanja, zagovaranja i još mnogo toga.

Ako ste zainteresovani za nove, uzbudljive platforme online i offline aktivizma – od društvenih mreža, podkasta i vebinara, do fizičkih događaja, aktivnosti unutar zajednica i slično – obavezno se prijavite!

Za više informacija o selekcionom procesu i pravilima i uslovima učešća, posetite našu stranicu. Rok za prijave biće otvoren do 10. jula 2021.

*Ova oznaka je bez prejudiciranja stavova o statusu i u skladu je sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o proglašenju nezavisnosti Kosova

Podeli

Comments are closed.