Granice EU se polako otvaraju za turiste

0

Letnji odmor na omiljenoj destinaciji je pred nama. Putovanje u doba pandemije sa sobom donosi posebne zdravstvene i logističke izazove. Svi želimo da put protekne po planu, uz minimalne rizike, naročito po zdravlje naših najbližih i nas samih. Potrebna nam je lako dostupna informacija o pravilima koja su na snazi u zemljama u koje putujemo i kroz koje prolazimo.

Evropska unija je razvila online alat koji nam na jednostavan način pruža tu informaciju.

https://reopen.europa.eu/

Iako je zaštita javnog zdravlja i dalje prioritet, potrebno je da svi uživaju u svojim odmorima, da provedu vrijeme s porodicom i prijateljima, te da mogu putovati u bilo koju svrhu. Evropska unija i sve države članice planiraju ponovno bezbedno otvaranje granica. Ovaj interaktivni alat pruža informacije koje su vam potrebne kako biste sa sigurnošću planirali svoja evropska putovanja i praznike, a pritom ostali zdravi i sigurni. Informacije se često ažuriraju i dostupne su na 24 jezika.

Izjava o ograničenju odgovornosti: Informacije na ovoj stranici nisu iscrpne. Temelje se na najnovijim dostupnim podacima koje su dostavile države članice EU-a i koji su prikupljeni iz drugih javno dostupnih i verodostojnih nacionalnih izvora. Iako Komisija nastoji ažurirati informacije na ovoj stranici, ne preuzima nikakvu eksplicitnu ili implicitnu odgovornost za njihovu potpunost i točnost ili za pojedinačne odluke koje se na njima temelje. Ovaj se alat trenutno delimično oslanja na automatske mašinske prevode. Ovlašteni prevodoci u narednim će danima proveriti sve dostavljene sadržaje. Izvinjavamo se zbog neprijatnosti i stalno nastojimo da poboljšamo korisničko iskustvo.

Podeli

Comments are closed.